Σχετικά με την ντόπα…

Νομίζω ότι και το άρθρο του «prosopikou» αλλά και τα σχόλια μας δείχνουν περίπου τι συμβαίνει με την ντόπα…
==============================================
Το σοκ της υποκρισίας (απο το http://www.sport.gr)
prosopikos | 5/4/2008 8:34:00 μμ

Η Ελλη Στάη ίσα που συγκρατήθηκε και δεν κατέρευσε live: «Ας ευχηθούμε όλα αυτά να μην είναι αλήθεια» ψέλισε. Ο Ευαγγελάτος επαναλάμβανε πόσο σοκαρισμένος είναι. Η Ολγα Τρέμη γούρλωνε τα μάτια της και αναρωτιόταν αν υπήρχαν κάποιοι «που γνώριζαν και δεν μιλούσαν» – υποθέτω βέβαια ότι και να της φέρνανε DVD με έλληνες αρσιβαρίστες να χτυπούν ενέσεις εκείνη δεν θα το έβλεπε. Μόνο η Μαρί Κωνσταντάτου Κυριακού δεν είχε πάρει πρέφα και μεσημέρι Σαββάτου, στην εκπομπή της στο κανάλι του άντρα της, μιλούσε ακόμη για το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό των Ολυμπιακών Αγώνων και της Αφής της Φλόγας. Αν βέβαια κάποιος της το εξηγήσει και εκείνης τι συμβαίνει εδώ και δύο μέρες, θα δηλώσει και αυτή σοκαρισμένη.
Αυτό το μέγα σκάνδαλο με τους αρσιβαρίστες που πιάστηκαν ντοπέ, με τον αποκλεισμό της εθνικής άρσης βαρών και με την παραίτηση του μέχρι πρότινος αγαπημένου προπονητή της χώρας Χρήστου Ιακώβου, εμφανίζεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως κεραυνός εν αιθρία. Οι παρουσιάστριες των ειδήσεων σκίζουν τα ταγέρ τους από το σοκ. Οι αθλητικογράφοι ζητούν από βετεράνους του αθλήματος να γράψουν τις απόψεις τους για το αν υπάρχουν απαγορευμένες ουσίες στα πλατό και τις δημοσιεύουν κιόλας. Και όλοι μαζί δηλώνουμε σοκαρισμένοι. Λες και αυτό το σκάνδαλο συνέβη ξαφνικά. Χωρίς προειδοποίηση. Και μόνο έτσι δεν συνέβη.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 υπήρχαν φωνές και καταγγελίες για χρήση απαγορευμένων ουσιών στην άρση βαρών. Και η περίπτωση του Σαμπάνη το 2004 είναι μία από τις πολλές. Δεν ήταν βέβαια μόνο ελληνικό φρούτο αυτό το σύστημα. Παγκοσμίως η άρση βαρών θεωρείται – μαζί με την ποδηλασία – ως το εργαστήριο του ντόπινγκ. Δεν είναι δε τυχαίο ότι αρκετές φορές η ΔΟΕ σκέφτηκε και συζήτησε τον αποκλεισμό της άρσης βαρών από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ακριβώς επειδή το άθλημα έχει επικίνδυνα στενούς δεσμούς με τις απαγορευμένες ουσίες. Και η ΔΟΕ δεν το αποφάσισε τελικά, μόνο και μόνο επειδή η άρση βαρών είναι ένα από τα παλαιότερα αθλήματα, από τα λίγα που υπήρχαν στο πρόγραμμα των πρώτων Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 λοιπόν είχαν βγει ορισμένοι και έκαναν καταγγελίες για το ντόπινγκ στην άρση βαρών. Μέσα όμως στο κλίμα εθνικής ευφορίας από τα μετάλλια της ελληνικής «dream team», οι καταγγέλοντες, όπως ο παλαιός πρωταθλητής Κωνσταντινίδης, θεωρήθηκαν από προδότες του έθνους έως απλώς γραφικοί που δεν ξέρουν τι λένε. Μπροστά στην αναζήτηση της όποιας αλήθειας, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, οι Στάηδες, οι Τρέμηδες και οι Ευαγγελάτοι της εποχής – η Μαρί ήταν ακόμη ηθοποιός και δεν πολυκαταλάβαινε ούτε τότε – προτίμησαν την ευκολία των διθύραμβων που ανεβάζουν το εθνικό φρόνημα και μαζί τους δείκτες τηλεθέασης. Τώρα βέβαια που δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες για μετάλλια στο Πεκίνο, όλοι απαιτούν να χυθεί άπλετο φως.

Ειλικρινά δεν με ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι κάποιοι πήραν αναβολικά μπας και καταφέρουν να τη βολέψουν με κάνα πριμ από το κράτος και έναν βαθμό αξιωματικού στον Στρατό Ξηράς, όσο η υποκρισία. Ολων μας.
======================================================================

Σχόλια (15)
μαμουθ
6/4/2008 5:07:13 μμ
Μια χαρά τα λες, αλλά φίλε μου ατύχησες με το παράδειγμα του Κωνσταντινίδη.Αυτόν τον τύπο που τον βγάζουν συνέχεια στα κανάλια, μπορεί να τον ρωτήσει κάποιος ή να μας απαντήσεις εσύ, από πότε άρχισε τις καταγγελίες για αναβολικά? Γιατί είναι γνωστό ότι όταν ήταν στην εθνική ομάδα παρακαλούσε τον Ιακώβου να του δώσει κάτι παραπάνω για να μη του φάει τη θέση ο Σπύρου, ο οποίος και του την πήρε βέβαια μετά από τρεις αγώνες πρόκρισης που έκαναν μεταξύ τους και τους οποίους έχασε και τους τρεις! Μετα πήρε σβάρνα τα κανάλια καταγγέλοντας… Οσο για το πότε άρχισαν οι καταγγελίες να σου θυμήσω στα μέσα της δεκαετίας του 70 το μεγάλο σκάνδαλο με καταγγελίες για χρήση φαρμάκων που είχε κάνει ο τότε αθλητής …Χρήστος Ιακώβου!
Kostas
6/4/2008 5:41:58 μμ
Συμφωνώ με το μαμούθ. Πολύ καλό σχόλιο, πολύ κακό παράδειγμα.Ναι, ο Κωνσταντινίδης -στην καλύτερη περίπτωση- ήταν και είναι γραφικός.
Batigol
6/4/2008 7:36:33 μμ
Prosopike, θα έλεγα ότι το σχόλιό σου είναι πολύ καλό, εάν δεν περιείχε δύο σημεία, τα οποία θεωρώ επικριτέα. Το πρώτο είναι ο επίλογος του κειμένου: «Ειλικρινά δεν με ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι κάποιοι πήραν αναβολικά μπας και καταφέρουν να τη βολέψουν με κάνα πριμ από το κράτος και έναν βαθμό αξιωματικού στον Στρατό Ξηράς, όσο η υποκρισία». Αυτό διότι εμένα μ» ενοχλεί πολύ περισσότερο το αδίκημα (ντόπινγκ), αυτό καθ» εαυτό και δεν μπορώ να δεχτώ ελαφρυντικά για κανένα άνθρωπο του κυκλώματος, ιδιαίτερα για εκείνους που μέσω του ντοπαρίσματος έγιναν είδωλα και βολεύτηκαν. Βέβαια, με εξοργίζει και η υποκρισία αλλά ακόμη δεν αποτελεί – όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω – αδίκημα.Το δεύτερο σημείο αφορά στην υποκριτική στάση ορισμένων τηλεοπτικών δημοσιογράφων, την οποία και επισημαίνεις. Παραγνωρίζεις, όμως, ότι οι συγκεκριμένοι αποτελούν τον τελευταίο τροχό της άμαξας και τη στάση αυτή την τήρησαν πρώτοι οι άνθρωποι του οικονομικού, μετά του αθλητικού και εν συνεχεία του πολιτικού κατεστημένου, οι οποίοι και – σε μεγάλο βαθμό – τους την επέβαλαν!
Batigol
6/4/2008 7:49:58 μμ
Αγαπητό «μαμουθ», δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πόσο διασταυρωμένες και ασφαλείς είναι οι πληροφορίες σου σχετικά με την περίπτωση Κωνσταντινίδη. Εάν είναι τσεκαρισμένες και σίγουρες, τότε έχεις το δικαίωμα να τον περιγράφεις ως αναξιόπιστο ή «γραφικό», όπως τον αποκαλεί ο Kostas. Εάν, όμως, δεν είναι και τόσο αξιόπιστες οι πηγές σου; Σκέψου μόνον ότι οι άνθρωποι του οποιουδήποτε κατεστημένου έχουν πολλούς τρόπους να συκοφαντούν – και σε πολλές περιπτώσεις το καταφέρνουν- όλους όσοι επιχειρούν να αποκαλύψουν αλήθειες που δεν τους βολεύουν. Ένα από τα πιο τρανταχτά, ιστορικά παραδείγματα είναι εκείνο του Γαλιλαίου, τον οποίο η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έστειλε στην «Ιερά Εξέταση», επειδή είχε ασπαστεί τη θεωρία του Κοπέρνικου ότι η Γη κινείται. Ο Γαλιλαίος αναγκάστηκε, ώστε να μην τον εκτελέσουν, να αποκηρύξει τον Κοπέρνικο. Σύμφωνα με μια φήμη, όμως, βγαίνοντας από το δικαστήριο είπε το περιβόητο: «κι όμως κινείται».
Sarastro
7/4/2008 8:54:33 πμ
Re ti to psaxnete? Perimenete na deite ti 8a poun ta pallhkaria na gelasete. Ti eipe to allo «pallhkari» mas o aiolos, ti eipe h prosfata ashmenia, ti eipe tote h politeia…H Pagkosmia Omospondia ftaiei pou mas zhlevei, Oi Amerikanoi ftaine, Oi Evraioi ftaine, ta mhxanakia ftaine gmt pou olo toumparoune kai mas stelnoune 2 mhnes sthn entatikh me ekdores. H a8anath Ellhnikh psyxh den 8a ypokypsei stous ekviasmous.
Tolis
7/4/2008 1:58:23 μμ
O OTE φταιει ρε. Τα παιδιά μας είναι καθαρά γιατί είναι Ελληνες δεν φτανει αυτό? Πως το έλεγε η Χαλκιά ότνα πήρε το χρυσό? Οι Ελληνες έχουν το ΔΝΑ του νικητή…! αυτη η αθλητρια-κομήτης που είναι? Η Αρση Βαρών (που είναι μέασ στη Ντόπα) πρέπει να βγει από τους Ολυμπιακούς, δεν προσφέρει και τίποπτα απο πλευράς θεάματος. Κολύμπι, Ποδήλατο και Στίβος είναι μεσα στη Ντοπα.
Sarastro
7/4/2008 2:31:44 μμ
swstos o tolis!
Sarastro
7/4/2008 2:32:57 μμ
PROSOXH – epi tou piesthriou! oI KINEZOI FTAINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιώργος Παπαπαύλου
7/4/2008 6:13:55 μμ
Μα βέβαια, για όλα οι Κινέζοι φταίνε και όλα όσα γράφουν τόσοι έγκυροι δημοσιογράφοι και φίλοι αυτές τις μέρες είναι παραμύθια. Πολύ φοβάμαι ότι οι υπηρεσίες αντιντόπινγκ δε θα το χάψουνε. Γιατί αν είναι αλήθεια, τι αποζημίωση πρέπει να ζητήσουμε από τους Κινέζους;
Sarastro
7/4/2008 7:23:27 μμ
Kai eipe o Kinezos: «Λυπούμαι για την παραγγελία, που κανόνισε μια καινούργια συνάδερφός μου. Μπερδεύτηκε με την παραγγελία σας. Εκανε ένα φοβερό λάθος στην παραγγελία σας, που κάνατε στις αρχές Φεβρουαρίου. Επρεπε να βάλει καθαρή L- tyrosine για να σάς στείλουμε. Αντίθετα σάς στείλαμε ένα μίγμα L- tyrosine με κάτι άλλο, το οποίο είναι μόνο για ερευνητικούς σκοπούς»» Auto to «κατι αλλο» giati den to onomazei? Ti eidous etaireia einai auth pou den perigrafei akrivws thn ousia? Giati mou uymizei to atyxhma me to mhxanaki?
Panayiotis Chatjellis
8/4/2008 4:04:41 πμ
Ελα μάγκες, ήρεμα. Κι εγώ κι εσείς και όλοι μας πανηγυρίζαμε, όταν όλοι αυτοί έπαιρναν/έφερναν τα μετάλεια, γιατί σκεφτόμασταν, αφού το κάνουν οι άλλοι, γιατί να μη το κάνουν και οι δικοί μας. Μη τους ρίχνουμε λοιπόν τώρα στα τάρταρα.
Sarastro
8/4/2008 10:19:20 πμ
Πολύ ωραία η λογική σου Panayotis!! Να την μεταφέρεις και στα παιδιά σου! Αφού το κάνουν όλοι γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς! Εφόσον όλοι κλέβουν, γίνε κι εσύ κλέφτης.Μην ψάχνεστε άλλο για την κατάντια μας. Αυτές οι λογικές τις δημιουργούν. Υ.Γ Και δεν κατάλαβα, επειδή πανηγύρισα κάποιον που (νόμιζα ότι) κέρδισε τίμια, δεν μπορώ να τον καταδικάσω (εντονώτερα) τώρα που έμαθα ότι κλέβει ?
Sarastro
8/4/2008 10:32:51 πμ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (λίγη έστω). Τα καμώματα του Αίολου και της Ασημένιας είναι νωπά ακόμα. Η ντόπα κοντεύει να ξεχαστεί, τα κρυφτούλια, τα πεσίματα από το μηχανάκι, οι 2 μήνες (λέμε τωρα) στην εντατική με γρατζουνιές κλπ όλα αυτά δεν ξεχνιώνται. Και έρχεται τώρα το e-mail (!!), (όχι έγγραφο) με τις γενικότητες «αγαπητέ πελάτη», «ανακατεύθηκε κάποια άλλη ουσία» κλπ για να δώσει μια νέα διάσταση στην περίφημη ελληνική λεβεντιά. Γιατί μπορεί και κλέφτης ακόμα να διατηρείς μια αξιοπρέπια. Υπάρχουν αναβολικά για να τρέχεις γρηγορότερα, να πηδάς ψηλότερα, να σηκώνεις περισσότερα. Αναβολικά για περισσότερο φιλότιμο υπάρχουν? Υπάρχει ντόπα για την τσίπα?
Batigol
8/4/2008 1:46:14 μμ
Sarastro, τα δύο τελευταία σου σχόλια ήταν έως άψογα!
Avaris2
8/4/2008 7:18:28 μμ
To thema den einai mono na kopsoume emeis ta anavolika (gia osous pairnoun), to thema einai na ta kopsoun oloi apo oles tis xores… Auto….allios na ta nomimopoiisoun na pairnoun oloi kai na einai oloi se ises vaseis (me aneptugmenes xores se auton ton tomea, px USA) kai na kanoun kako tou kefaliou tous.

Advertisements

About athang

IT specialist, living at Thessaloniki, Macedonia, Greece
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s