Ξανάρχισε τη λειτουργία της η «Κυανόλευκη ενημέρωση»…

Η «Κυανόλευκη ενημέρωση» της οποίας έχω τη τιμή να είμαι και αρθρογράφος ξεκίνησε πάλι δυναμικά τη λειτουργία της…

Εύχομαι σιδεροκέφαλοι και πάντα με την αλήθεια για το καλό του Ηρακλή μας…

Το αρχικό αρθράκι που έστειλα είναι το εξής:

Κυανόλευκοι Αρθρογράφοι

Η ιστορία μου με τον Ηρακλή ξεκινάει από πολύ παλιά… Θυμάμαι σαν τώρα που καθόμουν μπροστά στην ασπρόμαυρη τότε τηλεόραση και έβλεπα πιτσιρικάς τον ΑΞΕΧΑΣΤΟ τελικό με τον ολυμπιακό και τον ΧΟΡΕΥΤΗ της μπάλλας «Βάσια»… Θυμάμαι που την επόμενη μέρα σε εκείνη την αξέχαστη υποδοχή έπινα σαμπάνια (έστω και για να δοκιμάσω) από το ΚΥΠΕΛΛΟ… Θυμάμαι που καθίσαμε μέχρι αργά και ευτυχώς το σπίτι μου τότε ήταν κοντά στη Παύλου Μελά όπου ήταν τα γραφεία του Ηρακλή μας, και σηκώσαμε στους ώμους άλλη μιά φορά τον Βάσια… Κάπως έτσι ξεκίνησα να είμαι Ηρακλής… και συνεχίζω…

Γιάννης

Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι διευθύνσεις IPv4

Δημοσίευση: πρίν 1 ώρα & 50′

Η εξάντληση των διευθύνσεων IPv4 βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με έκθεση του Number Resource Organization (NRO), του φορέα που εκπροσωπεί τα πέντε Regional Internet Registries (RIRs). Σύμφωνα με τα στοιχεία του NRO, έχει ήδη δοθεί προς χρήστη το 95% των διευθύνσεων, δηλαδή πάνω από 4 δισεκατομμύρια IP addresses.

Η υπάρχουσα τεχνολογία IPv4 μπορεί να διαχειριστεί περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις, συνεπώς απομένει προς διάθεση ένα ποσοστό γύρω στο 5%. Το ποσοστό των ελεύθερων διευθύνσεων ήταν 10% τον περασμένο Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες το πρωτόκολλο IPv4 θα φτάσει στα όριά του.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι έρχεται το τέλος του Internet. Το μέλλον ανήκει στο πρωτόκολλο IPv6, το οποίο μπορεί να «αντέξει» έναν εξωπραγματικό αριθμό διευθύνσεων. Πάντως, το πέρασμα από το IPv4 στο IPv6 δεν είναι απλή υπόθεση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο NRO και άλλοι φορείς που ασχολούνται με το Internet απευθύνουν δραματική έκκληση για άμεση δράση, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο του «συνωστισμού» στον προθάλαμο του IPv6 όταν η εξάντληση του IPv4 φτάσει στο 100%.

[πηγή: http://e-pcmag.gr/ ]

Advertisements

About athang

IT specialist, living at Thessaloniki, Macedonia, Greece
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s