Μπράβο ρε Πιλάβιε !!! Είσαι ανώτερος και από Πρωθυπουργό…!!!

[πηγή : http://www.bluearena.gr ]

Η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου και του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, Θόδωρου Κουρίδη, με τα μέλη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής εξελίχθηκε σε μια αντιπαράθεση, στην οποία ανέβηκαν οι τόνοι και έφτασε στο σημείο να υπάρξει ατάκα περί «απειλών» και… φυλακών!

Οι βουλευτές ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να ελεγχθούν από διακομματική επιτροπή που θα οριστεί οι φάκελοι των ομάδων που πήραν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα της Superleague, σε αντίθεση με τον Ηρακλή.

Ο κ. Πιλάβιος ουσιαστικά το αρνήθηκε, καθώς επεσήμανε ότι για να υπάρξει σχετικός έλεγχος θα πρέπει να το δεχθούν οι ΠΑΕ και η διοργανώτρια αρχή, αλλά να υπάρξει και «συγκατάθεση» από την UEFA (σ.σ. ίσως και με φυσική παρουσία αξιωματούχων της στη χώρα μας).

Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή πιέστηκε από τους βουλευτές της επιτροπής, επιτροπή (πρόεδρος της οποίας είναι η Χρύσα Αράπογλου και μέλη της, μεταξύ άλλων, οι πρώην υφυπουργοί Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης και Γιάννης Ιωαννίδης), παρουσίασε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο οποίο γίνονταν ειδική αναφορά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως «απειλή» από τα μέλη της επιτροπής, οι τόνοι ανέβηκαν και ακούστηκε η φράση προς τον κ. Πιλάβιο: «Ηρθες εδώ για να μας απειλήσεις;». Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τόνισε κάποια στιγμή ότι «πάμε να σώσουμε μια ομάδα (σ.σ. Ηρακλής) και θα κάνουμε κακό σε άλλες».

Ο Γιώργος Λιάνης τόνισε ότι «εδώ έρχονται ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή», ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι «η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει, έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές».

Τελικά, ο κ. Πιλάβιος ανέφερε ότι το Δ.Σ. της ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσουν αν θα ελεγχθούν από τη Βουλή οι φάκελοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή, αν το θελήσει, έχει το δικαίωμα να κάνει τον έλεγχο, αν και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει «θέμα» με την UEFA περί του αυτοδιοίκητου, αν και οι βουλευτές υποστήριζαν ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία.

Η πρόταση των βουλευτών ήταν να γίνει διακομματική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ελλείψεις, ανάλογες μ’ αυτές του Ηρακλή.

Μάλιστα, η πρόταση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τον Ηρακλή κι όπως αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής στο πόρισμα, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ελλείψεις στους φακέλους τους…

Ο Γιώργος Λιάνης, τόνισε πως «υπάρχουν πέντε – έξι ομάδες που έχουν σημαντικές ελλείψεις», ωστόσο αρνήθηκε να τις κατονομάσει, όταν του το ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Tέλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε να «σταματήσουν τα παραμύθια της ΕΠΟ και της Σούπερ λίγκας».

Advertisements

About athang

IT specialist, living at Thessaloniki, Macedonia, Greece
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s