Μπράβο στον Νίκου !!! Αυτή είναι η ιστορία του Συλλόγου μας σε λίγες γραμμές…

Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Νίκου

Παραλάβαμε και δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Νίκου, μέλους του ΓΣ.

«Προς κάθε σκεπτόμενο και προβληματισμένο ΕΛΛΗΝΑ !!

Κύριοι, οι ανιστόρητοι του Αθηναϊκού κατεστημένου, την «άμεπτη» λειτουργία του οποίου δεκαετίες τώρα αισθάνεται και βιώνει η ελληνική επαρχία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, σφυρίζουν αδιάφορα και ελάχιστα ασχολούνται με τον ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος και τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που σήμερα βιώνει, τον ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης.

Επιτρέπεται όμως εφησυχασμός και παρόμοια λειτουργία από όλους ανεξαιρέτως τους φορείς και την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδος;

Επιτρέπεται από τον Έβρο μέχρι την Άρτα να μην ξεσηκωθούνε, με μπροστάρη την ενωμένη αθλητικά, πολιτικά και κοινωνικά Θεσσαλονίκη και να κατακλύσουνε με ψηφίσματα συμπαράστασης τη Βουλή των Ελλήνων, την Προεδρία της Δημοκρατίας και την ΕΠΟ;

Όχι κύριοι, οι ανιστόρητοι έχουν τους λόγους τους να αποφεύγουν να θυμούνται, οι Βορειολλαδίτες δεν επιτρέπεται να τους ακολουθούν. Έχουμε ιερό χρέος να θυμόμαστε και να θυμίζουμε ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης, τον οποίο το Αθηναϊκό κατεστημένο επιχειρεί να αφανίσει, έχει τεράστια αθλητική και κοινωνική προσφορά στον τόπο, γεγονός

που έχει αναγνωριστεί κατ’ επανάληψη και ποικιλοτρόπως και να θυμίζουμε ακόμη αυτό που επιμελώς αποκρύπτεται από πάρα πολλούς, ότι αυτός ο ιστορικός Σύλλογος έχει ΚΑΙ τεράστια ΕΘΝΙΚΗ προσφορά γεγονός που τον κάνει όλως ιδιαίτερο και τον αναγάγει σε Σύλλογο ΕΘΝΙΚΟ !!!

Μήπως πρέπει να αγνοούμε την καταλυτική συμμετοχή των αθλητών του ΗΡΑΚΛΗ στους εθνικούς αγώνες για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας το 1912-13;

Μήπως πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας ότι ο Εθνικός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΒΑΝΩΦ ήταν αθλητής του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης;

Μήπως πρέπει να λησμονήσουμε την Κυπριακή τραγωδία και τον σύγχρονο Έλληνα ήρωα ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΤΣΑΝΗ ο οποίος ήταν κι αυτός αθλητής αυτού του τεράστιου Συλλόγου, του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης;

Αν όλα τα παραπάνω κύριοι δεν είναι σημαντικά και ικανά να διεγείρουν τις αισθήσεις σας, τότε κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου και συνεχίστε να ζείτε με την ψευδαίσθηση της καθαρής σας συνείδησης.

Οι ΗΡΑΚΛΗΔΕΙΣ έχουμε ιερό χρέος απέναντι στην ιστορία αυτού του τεράστιου Συλλόγου και τη μνήμη των ηρώων μας, να αγωνιστούμε με οποιοδήποτε κόστος, μέχρι την τελική δικαίωση!!

Αμέσως μετά την τελική έκβαση του αγώνα μας, που μόνο δικαίωση πρέπει να λέγεται, οφείλουμε να θέσουμε μία προτεραιότητα.

Να ζητήσουμε με κάθε επισημότητα την δίκαιη και αυτονόητη αναγνώριση του μεγάλου Συλλόγου μας από τη Βουλή των Ελλήνων για την μεγάλη του Εθνική προσφορά και την ανάδειξη του ως ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !!!

Η Ελληνική Πολιτεία και η Ελληνική Βουλή γνωρίζουν πολύ καλά ότι οφείλουν πολλά σ’ αυτό το Σύλλογο, υποχρεούνται να το κάνουν και θα το κάνουν.

Για την ιστορία κάνω γνωστό στον κόσμο μας, ότι πριν τρία χρόνια, ως μέλος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συλλόγου μας, κατόπιν σχετικής εισήγησης μου, είχε αποφασισθεί ομόφωνα η προώθηση της πρότασης μου στη Βουλή των Ελλήνων και ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω γιατί δεν προωθήθηκε ποτέ!!

Ποτέ όμως δεν είναι αργά, ποτέ δεν είναι αργά ο ιστορικός μας Σύλλογος να περάσει επίσημα στα βιβλία της Ελληνικής ιστορίας και να αποκτήσει τη θέση που ΜΟΝΟ αυτός δικαιούται να κατέχει!!!.

Υ.Γ.: Κάθε αλλοεθνές σύμβολο δεν συνάδει με την ιστορία του μεγάλου Συλλόγου μας»

Advertisements

About athang

IT specialist, living at Thessaloniki, Macedonia, Greece
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s