Λίγα λόγια για το ποδόσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή…

Είχα πεί παλαιότερα ότι θα ξαναγράψω για το ποδόσφαιρο μόνο όταν ανέβει η ομάδα στην κατηγορία που ανήκει και ανήκε ΠΑΝΤΟΤΕ : στην Α’ εθνική.

Κάνω μία μικρή παρέκκλιση από αυτό για να πω δυο-τρια πράγματα που νομίζω ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να επανέλθει εκεί που ανήκει.

Κατ’ αρχήν το να λέμε ότι οι παίκτες δεν κάνουν και να πάρουμε άλλους κλπ κλπ ΔΕΝ υπάρχει γιατί πλέον οι παίκτες μας είναι αυτοί και ΤΕΛΟΣ.

Άρα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού.

Το μεγάλο ζήτημα για όσους ξέρουν λίγο ποδόσφαιρο και βλέπουν σωστά μπάλλα δεν είναι αρχικά πως κάνουμε επίθεση αλλά τι κάνουμε όταν δεν έχουμε την μπάλλα για να την πάρουμε δηλ. η αμυντική μας λειτουργία. Η αμυντική λειτουργία μας πρέπει να είναι ΔΥΝΑΜΙΚΗ και όχι παθητική. Τι εννοώ : Η πίεση της ομάδας πρέπει να ξεκινάει από την αντίπαλη εστία και την αντίπαλη άμυνα. Να πιέζει ψηλά στο γήπεδο η ομάδα με παγίδες με δύο και τρείς παίκτες σε καίρια σημεία, κυρίως στα αντίπαλα σέντερ μπακ και στα αμυντικά τους χαφ ώστε να μην βγεί τουλάχιστον εύκολα η μπάλλα πάνω από το κέντρο.

Κατά δεύτερον όταν αμυνόμαστε στην περιοχή μας πρέπει ΠΑΝΤΑ όταν διώχνουμε να μην διώχνουμε τυφλά αλλά σαν μεγάλη ευκαιρία για ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ που είναι ο πιό εύκολος και ποθητός τρόπος δημιουργίας ευκαιριών. Οι κόφτες ή τα αμυντικά χαφ ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν όχι μόνο να κόβουν αλλά και να προωθήσουν και να οργανώσουν σωστά την ομάδα. Οι πλάγιοι χαφ με τα πλάγια μπακ πρέπει ταχύτατα να συμμετέχουν στην δημιουργία επίθεσης αλλά όχι με γιόμες και με τυφλές σέντρες.

Σίγουρα η κατοχή της μπάλλας βοηθάει αλλά και η γρήγορη ανάπτυξη και ο αιφνιδιασμός είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ λύσεις για δημιουργία φάσεων ώστε να βρούμε την αντίπαλη άμυνα ανέτοιμη.

Εγώ μέχρι στιγμής αυτά τα στοιχεία από τον Χατζηνικολάου ΔΕΝ τα είδα. Από τον Στράντζαλη ως ένα ποσοστό τα είδα. Εάν δεν μπορεί να τα εφαρμόσει ο Χατζηνικολάου όπως είπα και σε παλαιότερο άρθρο ας γυρίσει ο Στράντζαλης. Το πρόβλημα το μεγάλο ήταν μετά τα 3/4 του γηπέδου πως δημιουργούμε φάσεις (στο κουτί) και ο αιφνιδιασμός και η γρήγορη ανάπτυξη που δυστυχώς ούτε ο Στράντζαλης τα είχε καταφέρει.

Ο Χατζηνικολάου από την άλλη επιμένει σε λάθος θέση παικτών (βλέπε Σουλίδη) και λάθος παίκτες (βλέπε Ουκάρ).

Δεν ξέρω ποιός μπορεί να κάνει τον Ηρακλή πραγματικά μιά ομάδα που να χαιρόμαστε να την βλέπουμε αλλά νομίζω ότι το κυριότερο που θέλουμε να βλέπουμε είναι μία ομάδα που ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να παράγει φάσεις και δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Ηρακλής μας ΔΕΝ το κάνει.

Advertisements

About athang

IT specialist, living at Thessaloniki, Macedonia, Greece
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s